Lőrincz L. László: Nyaralj velünk az Altaj hegységben
(2011-es kiadás címe: Nagyszakállú Kecskeapó)
(Előzménye: Utazz velünk tevekaravánnal)

 

(Móra Ferenc Könyvkiadó, 1982)

Az ajánlás nem a hátsó borítón, hanem a könyv belsejében van.
Lőrincz L. László előző könyvében , az Utazz velünk tevekaravánnal címűben már bemutatta nekünk Bimbát és Dordzsit, a két mongol kisfiút. Nagyapjukhoz készültek az Altaj hegységbe, és a hosszú utat tevekaravánon tették meg a Góbi-sivatagon keresztül. Az író tovább folytatta a két gyerekről szóló történetet, és ebben a könyvben már az Altáj hegységben látjuk viszont őket. Hogy itt mennyi új látnivalóban, érdekességben, kalandban és élményben van részük, azt megtudhatjuk, ha végigkísérjük nyaralásukat. Ismét találkozunk Gombóccal, a kis tevecsikóval, látunk jellegzetes mongol nyíllövőversenyt, birkózást és lóversenyt, megismerkedünk a hegység mondabeli titkaival és az ott élő emberek szokásaival. A vidám és érdekes könyvet Kalmár István rajzai illusztrálják.

 

második kiadás: (Studium Plusz Kiadó, 2011)

Magyarország legnépszerűbb írójának, LŐRINCZ L. LÁSZLÓNAK (Leslie L. Lawrence) csodálatos mesekönyvét tartja kezében az olvasó.

Bimba és Dordzsi, két mongol kisfiú ezúttal az Altaj-hegységbe látogatnak el. Útitársként ismét egy tevecsikó csatlakozik hazájuk. Együtt jutnak be az "óriások konyhájába", találkoznak Nagyszakállú Kecskeapóval, lóversenyen és nyíllövőversenyen vesznek részt, sőt még az ős-Gombócot is megnézik. A könyv korábban Utazz velünk az Altaj-hegységben címmel jelent meg.

Kalandra fel, induljon a vidám kirándulás!