Lőrincz L. László: Uatzz velünk tevekaravánnal
(Folytatása: Nyaralj velünk az Altaj hegységben)

 

(Móra Ferenc Könyvkiadó, 1981)

Két kisfiú, Bimba és Dordzsi repülőgéppel indulna látogatóba nagyapjához az Altajba. A repülőgép nem indul, Bimba és Dordzsi tevekaravánnal járja végig a Góbi-sivatagot, és számos rendkívüli élményben van része. A gyerekeknek egy kis fehér tevecsikó, Gombóc lesz barátjuk és állandó kísérőjük. Együtt keverednek kalandokba, találnak drágakövekre, tesznek felfedező kirándulásokat a környéken. Az olvasók egy izgalmas történet kapcsán ismerkednek meg a sivatag érdekességeivel és veszélyeivel, miközben a két mongol kisfiú útját nyomon követik. Az érdekes fényképek mellett Kalmár István kedves grafikái mutatják be ezt a számunkra különleges világot

 

második kiadás: (Studium Plusz Kiadó, 2011)

Magyarország legnépszerűbb írójának, LŐRINCZ L. LÁSZLÓNAK (Leslie L. Lawrence) csodálatos mesekönyvét tartja kezében az olvasó.
Bimba és Dordzsi, két mongol kisfiú nagyapjukhoz indulnak nyári vakációra a Góbi-sivatagba. Egy kis hófehér tevecsikó, Gombóc állandó kísérőjük, együtt keverednek kalandokba, együtt találnak drágaköveket, őslénycsontokat, s együtt találkoznak a feje tetején álló Gombóccal, azaz a délibábbal. Velük együtt mi is megismerkedhetünk tarbagán vitézzel és a sivatag sok pompás csodájával.

Kalandra fel, induljon a tevekaraván!