Lőrincz L. László: Az utolsó hvárezmi nyár

 

(Móra Ferenc Könyvkiadó, 1980)

Az ajánlás nem a hátsó borítón, hanem a díszborítón van.
A hvárezmi birodalom Ázsia leghatalmasabb államainak egyike volt, és az az erő döntötte porba, amely csaknem elpusztította Magyarországot is: a mongol hódítás. Mielőtt azonban összeomlott, akaratlanul is vendégül látta az ősellenség uralkodójának, Dzsingisz kánnak unokáját, Kubilájt. Az ifjú herceg természetesen rangrejtve kerül Hodzsend falai alá, kalandos menekülés közben, emlékezet-kihagyással küszködve; ott azonban emberségesen bánnak vele, és ő beleszeret Dzsindzsübe, a kedves turki leányba. Kubiláj egy életre szóló élményre tesz szert a békés földművelők közt.

 

második kiadás: (Gesta Könyvkiadó, 2008)

A hvárezmi birodalom Ázsia leghatalmasabb államainak egyike volt, és az az erő döntötte porba, amely csaknem elpusztította Magyarországot is: a mongol hódítás. Mielőtt azonban összeomlott, akaratlanul is vendégül látta az ősellenség uralkodójának, Dzsingisz kánnak unokáját, Kubilájt. Az ifjú herceg természetesen rangrejtve kerül Hodzsend falai alá, kalandos menekülés közben, emlékezetkihagyással küszködve. Ott azonban emberségesen bánnak vele, és ő beleszeret Dzsindzsübe, a kedves turki leányba. Kubiláj, a később hatalmas és legendás birodalmat építő mongol nagykán és kínai császár egy életre szóló élményre tesz szert a békés földművelők között. Az 1980-ban megjelent ifjúsági regény új kiadása.

 

harmadik kiadás: (IPC könyvek, 2020
)

A hvárezmi birodalom Ázsia leghatalmasabb államainak egyike volt, és az az erő döntötte porba, amely csaknem elpusztította Magyarországot is: a mongol hódítás. Mielőtt azonban összeomlott, akaratlanul is vendégül látta az ősellenség uralkodójának, Dzsingisz kánnak unokáját, Kubilájt. Az ifjú herceg természetesen rangrejtve kerül Hodzsend falai alá, kalandos menekülés közben, emlékezetkihagyással küszködve. Ott azonban emberségesen bánnak vele, és ő beleszeret Dzsindzsübe, a kedves turki leányba. Kubiláj, a később hatalmas és legendás birodalmat építő mongol nagykán és kínai császár egy életre szóló élményre tesz szert a békés földművelők között.


Kubiláj kán