Leslie L. Lawrence: A gonosz és a fekete hercegnő
(Folytatása: Sziget a ködben; Három sötét király, A jégbe fagyott sárkány kolostora)

 

(Pannon Könyvkiadó, 1989)

Leslie L. Lawrence új regényében bizarr és ezoterikus történet kulisszái közé vezérli olvasóját. Hősünk San Juan szigetére érkezik, ahol a Drake-kastélyba szól a meghívása. Útközben a kastélyhoz fűződő kísértet- és vámpírhistóriákat hall. Éjfél felé taxival indul útnak, de a kocsi a temető mellett defektet kap. Különös, véres kísértetjárás kellős közepén találja magát…
…A fekete hercegnő megállt az ajtó előtt szemembe mélyesztve szemét. Riadalom helyett inkább kíváncsiságot láttam a szemében. Mintha arra lett volna kíváncsi, lesz-e erőm elbírni azt a látványt, amely a kitáruló ajtó mögött vár rám.
Viorica taszítása nyomán feltárultak a lengőajtó szárnyai, s mi szembe találtuk magunk
at Jack Margules karóba húzott holttestével…

 

második kiadás: (Gesta Könyvkiadó, 1995)

San Juan szigetén, a tengerparti csapszékekben csak suttogni mernek a rossz hírű, vámpírok lakta kastélyról, amely a város fölé magaslik. Ide tart LESLIE L. LAWRENCE is, zsebében pipájával és legendás, 38-as Smith and Wesson-jával, hogy eleget tegyen a titokzatos Francis T. Drake meghívásának.
A kastélyba a temetőn át vezet az út: a sírokon gyertyák égnek, s megölt állatok tetemei teszik még barátságosabbá az örök béke helyét...
Hamarosan megtörténik az első gyilkosság, amelyet újabb és újabb követ... Aztán előkerül a pipa és a 38-as no és a gyönyörű Viorica , hogy segítségükkel hősünk összemérhesse erejét a Gonosszal.

 

harmadik kiadás: (Studium Plusz Kiadó, 2012)

Az ajánlás ugyanaz, mint a második kiadásnál.