Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca
(Folytatása: Siva újra táncol)

 

(Szépirodalmi könyvkiadó, 1988)

,,Ebben a szempillantásban megmozdultak az isten karjai.
Lassan, méltóságteljesen tárta szét őket, mintha magához akarná ölelni a világot. A csavart pengéjű kések fenyegetőn csillogtak. Peggyn látszott, hogy meghökken. Riadtan nézett a pa
pra, akinek azonban csak a szeme fehérje fénylett az extázistól. Mohncsicsi is felemelte a fejét és gyanakodva bámulta Siva karjait.
— Fogadd magadhoz, ó, hatalmas Isten, leányodat, akit néked neveltünk, és aki kész neked áldozni az életét! — bömbölte a főpap, és gonosz, kegyetlen vigyor ült ki az arcára, amikor meggyőződött róla, hogy a kések megállíthatatlanul közelednek Peggy felé.
— Fogadd el az áldozatot!
bőgtek a papok és a földre roskadtak. — Fogadj bennünket kegyelmedbe, Siva Natarádzsa!
A kések már csak néhány centiméternyire lehettek Peggytől. Tapasztalatból tudtam, hogy a menekülés útja bezáródott. Nincs már akkora rés a karok között, amelyen át k
i lehetne csusszanni a halálos ölelésből.
Peggy pontosan tisztában volt a helyzetével. Főleg akkor, amikor a főpap leengedte a karját és tisztes távolba hátrált Sivától.
Ekkor hagyta el a lány ajkát az első, vad Sikoltás.”

 

második kiadás: (Gesta Könyvkiadó, 1996)

Rémfilmet forgatnak a Himalájában, amúgy hollywoodi módra. A forgatás azonban igazi horrorrá változik: titokzatos gyilkos öldösi a színészeket. Talán hírmondó sem maradna belőlük, ha nem tűnne fel a környéken a közeli kolostorban kutatómunkáját végző Leslie L. Lawrence és barátja Jondon láma. Ismét előkerül a pipa, a 38-as Smith and Wesson, s gyilkos hajsza kezdődik a tettes után a világ tetejének égbenyúló csúcsai között.

 

harmadik kiadás: (Gesta Könyvkiadó, 2003)

Az ajánlás ugyanaz, mint a második kiadásnál.

 

negyedik kiadás: (Studium Plusz Kiadó, 2012)

Az ajánlás ugyanaz, mint a második kiadásnál.

 


Siva Natarádzsa


készítette: Boros Zoltán és Szikszai Gábor
Face of Shiva - Copyright: Boros-Szikszai 1994


készítette: Titkos Péter és Vass Richárd


készítette: Titkos Péter és Vass Richárd