Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

 

(Magvető Könyvkiadó, 1988)

,,Megfogtam a kezét: hideg volt, és merev. A biztonság kedvéért még a szemébe is belenéztem, de csak azt láttam benne, amit ilyen esetekben már számtalanszor: a még élő világ iránti tökéletes közönyt.
Torkomban dobogott a szívem, pedig csak a jóisten a megmondhatója, mennyi hullát láttam már életemben. S többségük nem is volt olyan szép és friss, mint ez itt.
Megráztam a f
ejem, és megpróbáltam elhessegetni magamtól a múlt árnyait.
Felálltam, és igyekeztem eltakarni a fickót az utasok elől. Fogalmam sem volt róla, miért tettem, hiszen a legokosabb és a legtermészetesebb az lett volna, ha a sorsára hagyom. Fogom a táskám, é
s megyek a dolgomra.
Csakhogy nem olyan fából faragtak, mint azt, aki mindig a legokosabb és legtermészetesebb utat választja.”

 

második kiadás: (Gesta Könyvkiadó, 1994)

Leslie L. Lawrence, a híres keletkutató és rovartudós Manilába, a Fülöp-szigetek fővárosába érkezik, hogy megvásároljon egy értékes lepkegyűjteményt. Rövidesen kiderül azonban, hogy a gyűjtemény gazdája halott; a gyűjteménynek nyoma veszett; a manilai repülőtér majdnem felrobban; felbukkan Robert McKinley, aki nem kábítószercsempész, csak karatézik; Mr.Vu, aki sokat borotválkozik és kést hajigál, továbbá jó pár nyughatatlan holttest, és Paz-Marin, a cipőtalp puhaságú rendőrkapitány.
Csakhogy Leslie L. Lawrencet nem olyan fából faragták, hogy visszarettenjen e csip-csup apróságoktól. Fogai közé szorítja pipáját, kezébe veszi 38-as Smith and Wessonját, és irány Mindanao, a rejtélyes sziget…

harmadik kiadás: (Studium Plusz, 2016)

Az ajánlás ugyanaz, mint a második kiadásnál.


készítette: Boros Zoltán és Szikszai Gábor
Babe in the Tree - Copyright: Boros-Szikszai 1992